Esküvő – A létezés egyik szakaszából a másikba való átmenet rítusa

Az embereknek erős a hajlamuk arra, hogy legyenek küszöbök, amelyeken keresztül rituálisan átlépnek a létezés egyik szakaszából a másikba.

A kultúra az, amely kidolgozza az átmenet rítusait.

– beavatás

– házasság – esküvő

– megerősítés

– beiktatás

ez olyan módon történik, amelyet valószínűleg még fel nem fedezett primitív biológiai tényezők befolyásolnak (Edward O. Wilson, On Human Nature).

Esküvő – az átmenet rítusa. Sok kultúrában a serdülőkort egy kulturálisan meghatározott átmenet rítusa jelzi. A fiúk esetében a rituálé valódi veszélyekkel és kockázatvállalással jár, és sikeres leküzdésüket egy olyan szertartás jelzi, amely a fiatalokat a felnőttek felelősségteljes világába fogadja.

A lányok számára a serdülőkor a termékenység tudatosításának időszaka, a gyermekvállalás és a gyermekgondozás képessége, ezért a lányokat új tagokként fogadják a közösségbe, akik készen állnak arra, hogy a felnőtt generáció részévé váljanak. Az átmenet szertartásai az élet e fontos átmenetének hivatalos elismerését jelentik.

A modern kultúrában az átmenet rítusai gyakran hiányoznak vagy leértékelődnek. Úgy tűnik, hogy a kockázatvállalás és az elismerés számos gyakorlata elveszett.

A serdülőkorból a felnőttkorba való átmenet érzékeny folyamat, amely pszichológiai támogatást igényel. Ha ismer olyan embereket, akik még mindig nem álltak át, tudnia kell, hogy ez nem mindig makacsság vagy gyerekes viselkedés, hanem lehet egy Pán Péter-szindrómának nevezett pszichológiai szindróma is.

Az emberek esetében a csoport szempontjából világosan el kell különíteni a gyermek függőségét és a felnőtt felelősségét.

A jelenlegi munkahelyhiány és a kortárs társadalomban való részvétellel kapcsolatos erős bizonytalanság miatt azonban a serdülőkor még tovább elhúzódhat. Mivel a modern kulturális gyakorlatok nem biztosítanak olyan átmeneti kapcsolatokat a szülőkön kívüli felnőttekkel, amelyek elismerik és megkönnyítik a serdülőkor időszakát, a fiatalok a modern korban jelentős problémákkal szembesülnek. Célszerű, hogy ez megváltozzon kulturális gyakorlatunk jövőbeni fejlődése során.

Mivel a házasság mint az egyik életszakaszból a másikba való átmenet rítusa mélyen gyökerezik, és biológiai tényezők befolyásolják, nem fog eltűnni az emberi rituálék közül, függetlenül az idők súlyától, legyen az háború, pestis, világjárvány, mi emberek nem szűntünk meg jelezni ezt olyan eseményekkel, mint a esküvő – házasság, amellyel elismerjük a csoport és a társadalom tagjai előtt, hogy felvállaljuk és el akarjuk ismerni ….., hogy az élet egy másik szakaszába lépünk.

Visszatekintve, a meghívók célja az volt, hogy bemutassák az esküvő legfontosabb részleteit. Bár ma már a technológia korában élünk, az esküvői meghívók kézbesítésének hagyománya nem veszítette el varázsát. Ezért úgy kell kiválasztani őket, hogy tükrözzék az esküvő témáját, és nem utolsósorban, hogy rezonáljanak Önökre, mint párra.

Az esküvői meghívók alakítják az esküvő témáját

Ha például extravagáns, luxus esküvőt választanak, a vendégeknek számítaniuk kell arra, hogy a megfelelő ruhát választják. Ezt a jelzőt elegáns és diszkrét módon közvetítheti az esküvői meghívókhoz választott design. A https://szuper-meghivok.hu/ oldalon egyszerű, elegáns, testreszabható, fényűző és még több esküvői meghívótervet talál.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *