Cat de importanti sunt dezinfectantii de suprafete?

Produsele de dezinfectare sunt solutii utile in locuinte, spitale si institutii, folosite pentru a elimina bacteriile periculoase. Acesti dezinfectanti contribuie, asadar, la crearea unui mediu sigur. Utilizarea acestor produse este esentiala mai ales in timpul unei epidemii, dar este recomandata constant, ca parte a unui stil de viata sanatos, pentru a proteja in special persoanele in varsta, copiii sau bolnavii, care au un sistem imunitar slabit si lupta mai greu cu o posibila infectie.

Sunt mai multe feluri de dezinfectanti de suprafete – naturali sau chimici, care contin anumite substante biocide, in concentratii diferite. Ceea ce trebuie sa stim e ca unele dintre ele pot fi toxice pentru oameni. Astfel ca de aceea utilizarea produselor dezinfectante trebuie sa fie facuta conform indicatiilor pentru fiecare produs in parte.

Dezinfectantii de suprafete – inamicii cei mai mari impotriva bacteriilor

Dezinfectantii sunt folositi pentru a distruge germenii periculosi (bacterii, virusuri, fungi) de pe piele sau suprafete. Asadar, trebuie sa stim ca dezinfectantii profesionali nu trebuie sa inlocuiasca produsele de curatenie, ci doar sa le completeze. Astfel de produse trebuie sa fie folosite dupa ce respectiva suprafata a fost mai intai curatata.

Un lucru bine stiut este ca mediul inconjurator este destul de aglomerat in bacterii, insa la fel este si corpul nostru. Microorgansimele de acest fel sunt ori inofensive, ori chiar benefice, ajutandu-ne, spre exemplu, la digestie. Insa trebuie sa luam in considerare si faptul ca sunt si bacterii periculoase, iar acestea trebuie sa fie cat mai bine eliminate. Ne pot pune sanatatea in pericol si in unele cazuri pot provoca chiar decesul. Iar aici este domeniul dezinfectantilor, adica a produselor biocide, concepute special pentru a distruge aceste microorganisme.

Care este felul in care actioneaza acesti dezinfectanti de suprafete?

Dezinfectantii pot ucide germenii periculosi datorita anumitor ingrediente active din compozitia lor. Concentratia acestor substante este diferita, de aceea exista solutii dezinfectante pentru casa si dezinfectanti medicali, care sunt folositi in clinici, spitale, azile de batrani si alte medii unde riscul de contaminare este mult mai mare ca intr-o locuinta.

Sunt mai multe feluri de dezinfectanti pe piata?

Au fost concepute mai multe feluri de dezinfectanti. Aceste substante pot fi clasificate in functie de utilizarea lor – dezinfectanti pentru suprafete si dezinfectanti destinat mainilor – sau in functie de partile componente active pe care le contin.

Este eficienta folosirea solutiilor pe baza de clor?

Dezinfectantii pe baza de clor sunt foarte eficienti, deoarece pot ucide inclusiv virusuri periculoase, rezistente. Astfel de produse dezinfectante pot fi foarte bine utilizate in spitale, pentru a curata in special urme ale unor fluide corporale. Actioneaza rapid, sunt accesibile ca pret, dar, daca nu sunt folosite conform recomandarilor, pot provoca iritatii ale pielii, ochilor si plamanilor si pot decola sau chiar distruge anumite obiecte sau suprafete.

Acesti dezinfectanti pot fi folositi in siguranta si pentru igienizarea locuintei, iar clorul este un ingredient de baza al inalbitorului folosit pentru haine sau pentru curatarea anumite suprafete. Trebuie sa stim ca aceasta solutie – clorul – este adaugata si in apa potabila, in anumite cantitati, care sa nu dauneze sanatatii. Legat tot de acest subiect, pentru igienizarea apei, clorul poate sa fie folosit si sub forma de tablete speciale – cloramina – pentru a dezinfecta piscinele.

Sunt eficienti dezinfectantii pe baza de alcool?

Dezinfectantii pe baza de alcool contin de obicei alcool etilic (etanol) sau izopropilic si au rol antiseptic. Asadar, acestia sunt utilizati mai mult pentru a dezinfecta pielea si mai putin suprafetele. De asemenea, se mai folosesc si in spitale si clinici medicale inaintea anumitor proceduri medicale (injectii, recoltare de sange etc).

In concluzie, este un adevarat ajutor sa ai dezinfectanti de suprafete pentru locuinta ta, mai ales in contextul actual. Este bine sa ne protejam cat mai bine si sa luam aceste masuri cat mai in serios pentru a nu avea surprize neplacute. Tine cont de informatiile de mai sus si achizitioneaza dezinfectanti de suprafete cu o compozitie concentrata si efiecienta impotriva bacteriilor.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *