Cresterea valorii companiei prin consultanta pentru recrutare de personal

Oamenii care lucreaza in cadrul companiei reprezinta capitalul cel mai important al acesteia, si de aceea este de asteptat ca aceasta activitate vitala, cu recrutarea personalului, sa se bucure de o atentie speciala, fiind primul pas in atragerea, si pe urma in fidelizarea angajatilor cei mai potriviti. In general activitatea pe partea de resurse umane tinde sa fie externalizata de companii, si chiar si de catre firmele mai mici, cu precadere activitatile care necesita un volum mare de munca si mai ales cand aceasta este si una repetitiva. Apelarea la o firma de consultanta pentru recrutarea de personal poate reprezenta de asemenea o solutie viabila care sa faca gasirea si selectarea candidatilor potriviti mult mai eficienta, cu rezultate mai bune, si cu mai putin efort. Externalizarea acestui serviciu poate fi folosita atat atunci cand este necesara asigurarea unui post pe o perioada determinata, cat si pentru posturi pe perioada lunga sau nedeterminata. Daca aveti nevoie de un angajat sezonier, pentru a suplini plecarea altuia sau pentru a acoperi o comanda mai mare, o firma specializata care ofera angajati part-time, scutindu-va  de efortul de a gasi angajati doar pentru o perioada mai scurta, de asemenea preluand si partea cu documentele si contributiile necesare, prestandu-va practic un serviciu.

resurse umaneO firma de recrutare va avea o conectare foarte buna la piata muncii, cunoscand specificitatile si oferta existenta din multe sectoare economice, si cunoscand specialistii si angajatii de top din acestea care ar putea face pe viitor parte din echipa dumneavoastra.

Persoanele si companiile care sunt cu adevarat performante in domeniul recrutarii si selectiei de personal vor dovedi o abordare pro-activa in a gasi cei mai talentati si mai promitatori angajati, cu precadere pe cei pasivi care nu sunt momentan in cautarea unui job. Abordarea lor va fi una in raport cu vremurile actuale, fiind foarte activi pe toate canalele de comunicare, inclusiv social media, si vor privi aceasta activitate de recrutare mai mult ca pe una de marketing si de brand, folosind deopotriva ultimele softuri necesare prelucrarii si interpretarii datelor. Specialistul care ofera consultanta nu se va gandi doar cum sa conceapa un anunt de angajare atractiv care sa aduca sute de raspunsuri, ci va gandi cum sa atraga candidati cu experienta gandind din perspectiva lor.

Activitatea agentiilor de recrutare poate fi clasificata ca head hunting, referindu-se la cautarea personalului  cu experienta pentru a ocupa un post de conducere, executiv, aceste persoane nefiind neaparat in cautarea altui loc de munca vor fi abordate in mod direct de catre recrutator pentru a i se propune aceasta pozitie. Recrutatorii pe anumite nise se vor focaliza doar pe anumite domenii de activitate, cunoscand astfel foarte bine specificul si  conditiile din aceasta piata oferind astfel un serviciu foarte competent. De asemena acestea pot oferi consultanta pentru recrutarea de personal in mai multe domenii, fiind considerate generaliste.

Gasirea candidatilor cu inalta calificare si dedicare muncii lor se dovedeste a fi tot mai dificila in ultima perioada,  astfel incat este nevoie de o abordare complexa, proactiva, pentru a creste sansele ca acestia sa fie gasiti si sa fie determinati sa se alature organizatiei. Luati in considerare si celelalte metode de a va asigura necesarul de personal, cum ar fi outsourcing-ul, pntru a finaliza cu succes un anumit proiect folosind personal cu o inalta calificare, dar pe care poate nu este necesar sau nu vi-l permiteti pentru o perioada nedeterminata.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *