Alege un frumos set cu masa si scaune de gradina

Ce poate fi mai minunat decat sa stai cu prietenii, familia sau cu amicii in gradina ta care este cu adevarat decorata si facuta in asa fel incat sa va simtiti super bine? Orice ar fi, odata cu sosirea anotimpului tau dar si  preferat de majoritatea, bineinteles ca  vara, gradina ta ar trebui fara dar si poate sa fie originala si sa arate impecabil! Cine nu si-ar dori sa isi petreaca toate serile linistite si noptile frumoase de vara, stand frumos la masa cu amicii, povestind intamplari haioase.

Un stil care ne duce cu gandul aproape de gradina bunicii, stilul se numeste rustic si este unul fermecator, care imprima curtii acel aer de „acasa” si cu siguranta unde oricine se simte foarte  bine. Este curtea aceea in care tu te poti lasa prada somnului pe o patura intinsa direct pe iarba sau cea in care doar savurezi un roman in timp ce stai intr-un leagan.

Oricum, un set cu masa si scaune de gradina reprezinta alegerea ideala pentru fiecare dintre noi, nu uita asta.

Piatra este si ea totusi un element nelipsit din gradinile amenajate intr-un stil rustic. Foloseste-o pentru unele alei, pentru a construi un anumit gratar, un cuptor de exterior sau pentru a amenaja un micut iaz.

set gradinaElemente de utilizat in decor ar putea fi unele impletituri din paie, apoi materiale textile naturale (in, canepa), mobilier de exterior facut din ratan, cosuri din rachita, scaune realizate interesant din buturugi de copaci.

Plante care se potrivesc acestui stil sunt foarte multe dar putem da cateva exemple : zambile, narcise, lalele, margarete, bujori, trandafiri, aster, degetel, hortensie, liliac si multe altele.

Un teren in panta nu iti ingradeste deloc posibilitatile in ceea ce priveste amenajarea totala a gradinii.

Dupa terasare tine minte ca vei obtine mai multe nivele, in care poti amenaja fara grija diverse locuri – un spatiu pentru pomii fructiferi, unul gradina cu legume, altul pentru multa relaxare. Folosete blochetii din beton pentru a amenaja peretii de suport, dar si de asemenea, drept jardiniere, pentru a avea cat mai multe flori frumoase si plante in gradina si pentru a nu irosi deloc  spatiul.

Construirea unor trepte interesante si amenajarea unor anumite alei sunt imperative intr-o gradina in panta, asa incat sa poti avea acces la toate colturile ei cu simplitate. In ceea ce priveste plantele folosite, o idee minunata este sa fie amplasate in functie de dimensiunea lor, astfel incat si ele sa fie asezate in cateva trepte. Astfel, in partea de jos planteaza apoi arbustii ornamentali, apoi niste plante verzi inalte sau arbori de mici dimensiuni precum o magnolie sau liliacul, iar pe treapta cea de mai de sus arbori inalti, cu o coroana bogata.

Daca vrei sa amenajezi un loc de luat pranzul, primul lucru pe care il ai de facut este sa pavezi locul tau si, practic, sa amenajezi un platou plan, asa incat sa fie o suprafata potrivita pentru aceasta activitate.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *