Turismul in Grecia- Pasi prin paradisul istoric

Republica Elena, cum mai este numita Grecia, se afla situata in Peninsula Balcanica la sudul Bulgariei si la vestul Turciei. Aceasta zona este considerata a fi leaganul civilizatiei occidentale si detine o lunga si bogata istorie. Grecia este formata din 13 provincii si detine un litoral de 13 mii dekilometri la Marile Egee, Ionica si Mediterana.

In componenta Greciei gasim o parte continentala  cu numeroase golfuri si peninsule si o parte insulara formata din aproximativ 3000 de insule. Cele mai importante insule sunt Creta, Rodos, Corfu si grupele Dodecaneze si Ciclade.

Turismul in Grecia este infuentat de o serie de factori demografici, politici si economici. Demografic vorbind Grecia se remarca printr-o populatie tanara iar in privinta factorului politic Grecia beneficiaza de stabilitate.

Daca alegeti turismul in Grecia, sub aspect turistic se pot  delimita 3 areale si anume: Grecia Continentala, Grecia Peninsulara si Grecia Insulara.

Tipurile de turism ce se practica in Grecia

turism in greciaIn cadrul Greciei Continentale puteti gasi unitatea Montana a Pindului, Rodopilor si a Campiilor Thesaliei. Legendarul munte Olimp sta pregatit sa va incante privirile, deasemenea si litoralul marin dar si peisajele variate. Salonicul este capitala provinciei  ce cuprinde urmatoarele centre turistice: Turnul Alb, Palatul lui Galerius, ruinele palatului regal, Angora, Muzeul de Arheologie. Vergina este orasul sacru al regilor Macedoniei unde s-a nascut imparatul Alexandru Macedon, azi fiind un imens muzeu. Dion este o minunata cetate de la poalele miuntilor Olimp ce detine vestigii antice iar muzeul de aici se urca spre varful sacru al antichitatii. Formele de turism au circulatie cu valente culturale si de tranzit, montan, agremet si sporturi nautice.

Vizitati in cadrul Greciei Peninsulare  si Peninsula Attica, Atena, muntele Athos, Parthenonul care este un templu imens, Peninsula Peloponez, fosta capitala a aheilor Micene, Insula Nauphilon si celebra cetate dorica Sparta.

In cadrul Greciei Insulare gasiti o larga desfasurare in marile vecine. Aceasta zona se impune prin peisajul stancos, calcaros si vulcanic. Deasemenea puteti fi incantati de istoria civilizatiei si culturii grecesti prezenta in fiecare insula prin vestigii importante. “Tara legendarului Minos” este considerata Insula Creta aflata in sudul Marii Mediterane. Va puteti incanta privirea si vizitand Insulele Sporadele Sudice, Rhodos, Patmos si Insulele Ionice.

Atat turismul in Grecia cat si turismul in Turcia fac ca vacantele dumneavoastra sa aiba incarcatura emotionala si va ajuta sa pasiti prin tinuturile istorice  lasandu-va imaginatia sa nascoceasca cele mai frumoase aventuri.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *