Cum va poate ajuta un complex de vitamine si minerale?

Pentru organism vitaminele si mineralele sunt extrem de importante insa trebuie consummate in cantitati destul de mici, miligrame sau micrograme. Fara aceste substante organismul nu poate sa desfasoare actiuni in conditii normale. Din cauza faptului ca nu le poate sintetiza singur, organismul trebuie sa isi procure vitamine si minerale din alimente. Din acest motiv ideal ar fi sa consumam cat mai multe alimente care contin astfel de substante. In cazul vitaminelor, acestea nu constituie o sursa de energie si nici nu sunt folosite ca elemente  constructive ale materiei vii. Acestea joaca un rol destul de important in functionarea enzimelor si asigura o buna desfasurare a proceselor vitale. Vitaminele sunt de doua feluri: liposolubile ( se pot dizolva in grasimi) si hidrosolubile ( se pot dizolva in apa). Dintre vitaminele care se pot dizolva in apa fac parte vitaminele C si vitaminele din grupul B. In ceea ce priveste vitaminele liposolubile, acestea sunt formate din vitaminele A, D, E, K.

Pentru a asimila vitamina C este nevoie sa consumati legume si fructe bogate in acesta vitamina. Cunoasterea dozelor de astfel de substante nu este atat de importanta deoarece asigurarea ratiei de vitamine se poate stabili printr-o alimentatie echilibrata si diversificata. Prin consumul de produse  Calivita va puteti asigura o serie de elemente sanatoase necesare unei bune functionari a organismului. Produsele noni organice si multivitaminele contribuie si ele in procesul de dezvoltare la nivelului sistemului dumneavoastra imunitar.

vitamineComplexul de vitamina B este unul dintre cele mai importante si are beneficii uimitoare asupra organismului. Previne riscul unui atac cerebral si asigura o functionare optima a metabolismului. Acest complex este format din 8 vitamine distincte iar fiecare are functia sa proprie. Vitamina B1 sau tiamina trebuie furnizata organismului intr-o doza destul de mica si anume de 1,1 mg/zi in cazul femeilor iar in cazul barbatilor 1,2 mg/zi. Pentru obtinerea vitamineo B1 in organism trebuie sa consumati paine si cereale fortificate. Vitamina B3 este cea care permite organismului sa sintetizeze grasimile si colesterolul. Doza zilnica recomandata este de 14 mg/zi  pentru femei si de 16 mg/zi pentru barbati. Vitamina B6 este cea care ajuta enzimele sa produca reactii chimice in organism dar ajuta si la descompunerea glicogenului. In ceea ce priveste vitamin B12, aceasta ajuta corpul sa creeze celule rosii si mentine sanatatea celulelor. Surse naturale de vitamina B12 sunt carnea, pestele si lactatele. Tot vitamine din complexul B sunt si acidul pantoteic si biotina care lucreaza impreuna pentru a transforma carbohidratii, proteinele si grasimile in energie. Aceste doua vitamine pot fi gasite in cereale integrale, nuci, legume, carne, lapte si oua.

Pe langa rolul important pe care complexul de vitamine B il are in mentinerea sanatatii parului si pielii, acest complex mai este asociat si cu o incidenta mai mica a accidentului vascular cerebral. Complexul de vitamine B previne migrenele, boala beri beri, pelagra si mentine echilibrul hormonal. Deasemenea, previne bolile cardiace, anemia si ajuta la nasterea unui copil sanatos.

Complexul de minerale joaca si acesta un rol destul de important in mentinerea sanatatii. Mineralele sunt elemente anorganice provenite din pamant, se pot asimila din plante si trebuie consummate pentru a ne mentine organismul sanatos. Printr-o dieta echilibrata putem cel mai usor sa asimilam cantitatea necesara de nutrient de care avem nevoie.

In cazul in care valorile mineralelor in organism sunt diminuate sanatatea poate fi afectata. Apetitul si sistemul imunitar pot fi influentate pozitiv prin consumul unei cantitati duficiente de zinc.

Fie ca folositi produse Calivita ori va asigurati necesarul de multivitamine si minerale din fructe si legume, trebuie sa stiti ca organismul este sustinut doar de aceste substante fara de care o buna functionare nu ar fi posibila.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *