Crezi ca ai nevoie de schimbare de instalatii sanitare?

Uneori chiar avem nevoie sa schimbam ceva in casa noastra, alteori este mai mult vorba de o noua preferinta. Cand vine vorba de baie insa, de foarte mult ori se intampla sa fie vorba de nevoie. Dar, daca tot trebuie sa schimbi ceva in baie, de ce sa nu faci si o schimbare de instalatii sanitare?

Astazi iti voi arata care sunt optiunile disponibile pe piata pentru tine si pentru baia ta.

Instalatiile sanitare incep de la tevile care iti alimenteaza baia cu apa, trec prin vasele de baia si se termina cu tevile responsabile cu evacuarea apei, afara, in canalizare. Astazi voi vorbi despre vasele de baie, chiuvete, cazi de baia, cabine de dus si closete.

Fiecare dintre aceste piese are o functionalitate care discteaza pana la un punct forma specifica fiecarei piese. Cu alte cuvinte, o chiuveta poate avea designuri si forme diferite, dar acestea vor trebui sa isi indeplineasca functia, inainte de toate.

Cazile de baia au avut un inceput modest, insa astazi sunt nenumarate modele din care sa alegi. Cele mai intalnite cazi sunt:

Tipul vestic – acestea sunt ceva mai lungi si mai putin adanci, si se fixeaza de obicei intre doi pereti opusi ai camerei de baie.

Tipul estic – acestea sunt mai adanci si mai scurte decat primele cazi, dar se poate transforma usor in cadita de baie.

Picior de fonta – acest tip de cada este discipol al cazil din secolul XIX, si adauga o nota de rafinament baii. Piciorul din fonta turnata putea avea formele oricarui picior de animal. Astazi se gasesc si variante mai ieftine cu picioar turnate din rasina si alte materiale mai ieftine. Acestea sunt de obice mai incapatoare decat cazile normale, si pot fi asezate in centrul camerei.

Cu duze de hidromasaj – acestea sunt realtiv noi pe piata si sunt din ce in ce mai cautate datorita efectului linistitor.

civil1-150x150Jacuzzi – aceastea sunt probabil cele mai admirate cazi, insa nu sunt pentru toate lumea, se instalaeaza de obicei in aer liber, pentru ca sunt destul de incapatoare – pana la 8 persoane.

Chiuvetele nu mai sunt de mult doar simple vase functionale. Acum se gasesc in forme diverse, potrivite pentru orice stil .

Chivetele fara picior – acestea sunt potrivite in baile mici, pentru ca nu ocupa loc pe podea.

Chivetele din material speciale – acestea sunt produse ceva mai exclusiviste insa nu inaccesbile. Chivetele din piatra cioplita, ori din sticla, sau ceramica colorata, toate sunt disponibile in forme ce se pot preta oricarui tip de spatiu.

Chivete incastrate – aceasta vin de obicei la pachet cu un dulapior pe care sunt asezate acestea. Dulapiorul are dubla functionalitate  – de suport si depozitare.

Nici de dusuri de toate formele nu ducem lispa. De la cabinele de dus cu duze de vibromasaj, pana la dusuri electrice sau cele cu abur, toate exist ape piata. In plus, camerele ude sunt din ce in ce mai appreciate. Practice acestea sunt camera de baie cu o podea hidroizolanta putin inclinata, care este folosita drept cabina de dus.

Astfel, daca tot vrei sa faci o schimbare de instalatii sanitare, de ce sa nu ii dai un aer proaspat?

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *