Seul, cafeaua si suflatul nasului te aduc mai aproape de un atac cerebral

Seul, cafeaua si suflatul nasului te aduc mai aproape de un atac cerebral deoarece se numara printre cei mai periculosi factori care duc la aparitia unui atac cerebral, asta reiese dintr-un studiu realizat in Olanda. Potrivit acestuia, realizat pe 250 de persoane, pot exista opt factori de risc majori in declansarea unor hemoragii la nivelul creierului.

Acesti factori pot mari tensiunea arteriala, aceasta esete cea mai importanta problema in spargerea capilarelor cerebrale, potrivit articolului publicat in revista Stroke. Tot in revista se spune ca in Marea Britanie exista 150.00 de persoanea care sufera un atac cerebral in fiecare an.

Aceste hemoragii se produc in special atunci cand un vas de sange slabit se sparge, acest lucru poate deteriora functiile creierului si implicit poate surveni moartea.

Oamenii de stiinta de la Centrul medical al Universitatii din Utrecht au studiat 250 de persoane timp de 3 ani, si au incercat sa afle factorii care produc spargerea capilarelor cerebrale. Din acest studiu reiese ca, cafeaua este responsabila pentru aproximativ 10% din cazurile de spargere a anevrismelor, urmand-o  exercitiile fizice exagerate cu 7,9%, iar pe locul al treilea se afla suflatul nasului cu 5,4%, urmeaza seul cu 4,3%, conzumul de bauturi carbogazoase cu 3,5% si altele.

Seul, cafeaua si suflatul nasului te aduc mai aproape de un atac cerebral, acest lucru reiese din cercetarile recente facute de specialisti care mai spun ca o persoana din 50 prezinta anevrisme cerebrale, dar foarte putine dintre acestea se sparg.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *