Care sunt cele mai apreciate tipuri de incalzitoare terasa?

Terasa este un spatiu exterior foarte apreciat de catre orice persoana ce isi doreste sa petreaca timp in aer liber si sa se relaxeze, ori de cate ori are ocazia.

Totusi, odata cu trecerea anotimpului cald, vremea devine din ce in ce mai capricioasa, iar temperaturile scad, mai ales dimineata si seara.

Astfel, pentru a ne bucura de terasa sau foisor chiar si in zilele friguroase de primavara sau toamna, avem nevoie de un sistem optim de incalzire a acestei suprafete.

In prezent, regasim mai multe tipuri de incalzitoare de terasa, diferentiate de puterea calorica, dar si de combustibilul utilizat pentru functionare.

Spre exemplu, vorbim despre incalzitoare pe baza de lemne, gaz, energie electrica sau sisteme cu infrarosu.

Criterii de alegere a incalzitorului de terasa

Inainte de a face o astfel de achizitie pentru terasa noastra, este indicat sa ne informam cu privire la caracteristicile fiecarui sistem in parte, observand care se potriveste cel mai bine necesitatilor noastre.

Cum pe piata exista o gama diversa de modele, alegerea noastra poate fi destul de grea, uneori.

In primul rand, va trebui sa avem in vedere sursa de energie pe care incalzitorul o utilizeaza, in vederea generarii agentului termic.

Fiecare categorie are propriile avantaje si dezavantaje, insa in ultimul timp, tot mai multi utilizatori au optat pentru incalzitoare terasa electrice, tocmai pentru ca sunt foarte simplu de folosit.

De regula, incalzitoarele electrice se impart in doua mari tipuri, cele ce functioneaza pe baza de quartz si cele pe baza de halogen.

Comparativ cu cele pe gaz sau lemne, incalzitoarele electrice sunt mult mai usor de utilizat, fiind necesara doar simpla conectare la o priza.

Si design-ul incalzitoarelor este un criteriu de selectie a acestora, tocmai pentru ca ne dorim un produs cat mai estetic, care sa se integreze perfect cu restul pieselor de mobilier de pe terasa.

Diferente intre incalzitoarele electrice si cele pe lemne

Incalzitoarele pe lemne au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri, atat pentru mediul interior, cat si pentru cel exterior.

Totusi, in zilele noastre, omul modern isi doreste o aparatura cu un principiu de functionare facil.

Incalzitoarele pe lemne sunt eficiente, insa focul trebuie aprins manual, deci aceasta operatiune poate dura cateva zeci de minute, mai ales in cazul in care nu avem experienta necesara.

Ba mai mult, dupa fiecare utilizare, va trebui sa curatam focarul in care au ars lemnele, deci si aceasta activitate este destul de solicitanta.

Incalzitoarele terasa trebuie sa aiba un mecanism de functionare cat mai simplu, iar in aceasta gama includem modelele pe baza de energie electrica.

Incalzitoarele pe lemne au un farmec aparte, insa dureaza destul de mult pana incep sa degaje caldura, iar aceasta nu este constanta.

Asadar, exista mai multe modalitati prin care putem sa incalzim terasa in zilele mai racoroase, insa trebuie sa avem in vedere resursele utilizate de incalzitoare, in vederea degajarii caldurii si sa alegem exact ceea ce se pliaza necesitatilor noastre, dar si bugetului de care dispunem, pentru a fi siguri de investitia noastra.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *