Ce piese contin seturile de lenjerii de pat din bumbac?

Lenjeriile de pat fac parte din categoria textilelor utilizate pentru casa, fiind de nelipsit in orice spatiu de uz personal.

De cele mai multe ori, cand achizitionam un astfel de set, observam ca acesta contine un cearceaf de pat, un cearceaf de pilota, dar si doua fete de perna.

Practic, gasim tot ce avem nevoie pentru pat, ba mai mult, fiecare piesa are acelasi design, deci vom crea o armonie cromatica pe pat.

In magazinele de specialitate regasim o multitudine de modele, ceea ce nu face decat sa ne ingreuneze decizia.

Inainte de toate, ar trebui sa optam pentru un material in care pielea respira, evitand astfel aparitia transpiratiei.

In prezent, lenjeriile pot fi confectionate atat din materiale naturale, precum bumbacul, cat si din materiale sintetice, iar in aceasta categorie includem elastanul.

Indicat ar fi sa optam doar pentru lenjerii de pat bumbac, din prisma faptului ca ne asigura o mai buna circulatie a aerului, fiind astfel net superioare din punct de vedere al calitatii.

Un alt criteriu de selectie destul de important este si densitatea tesaturii, deoarece aceasta confera o rezistenta mult mai buna lenjeriei de pat.

Sa nu uitam ca toate textilele sunt puse la spalat frecvent, deci daca materialul nu este rezistent, se va rupe si se va scamosa destul de repede.

In sezonul rece, cu cat o lenjerie este mai groasa, cu atat ne asigura un confort termic sporit, deci nu vom resimti senzatia de frig, pe parcursul noptii.

Ca si atunci cand alegem haine si atunci cand cumparam o lenjerie noua, trebuie sa acordam atentie dimensiunii acesteia.

Ne dorim ca cearceaful de pilota sa fie potrivit din punct de vedere al masurilor, la fel si cel de pat. Trebuie sa stim cu exactitate ce dimensiune are patul, pentru a alege corect.

Desi o mare parte a paturilor sunt de tip standard, cu dimensiuni de 140/200 cm sau  de 160/200 cm, pot sa existe si modele pe comanda, deci lucrurile variaza.

In cazul in care lenjeriile de pat bumbac nu sunt suficient de mari, ele se vor strange pe pat si se vor mototoli, deoarece nu pot sa fie bagate sub saltea.

Exista si varianta cearceafurilor de pat cu elastic, ce sunt mult mai practice si nu permit ca materialul sa alunece de pe pat.

Pe langa marime si densitate, ar trebui sa aruncam o privire si cusaturilor, deoarece si ele conteaza foarte mult. Avem nevoie de piese rezistente, care sa nu se descoase cu usurinta, dupa doar cateva folosiri.

Cusaturile sunt acoperite, de cele mai multe ori, de finisaje elegante, care le acopera in totalitate.

In concluzie, lenjeriile sunt concepute in asa mod incat sa contina toate piesele de care avem nevoie pentru pat. Pe langa aspectul desavarsit al acestor tipuri de textile pentru casa, observam ca ele au si numeroase utilitati.

Exista mai multi factori ce determina calitatea somnului nostru, de la saltea si perne, pana la lenjeria de pat. Acestia se afla intr-o stransa legatura, iar daca un singur element este de o calitate inferioara, va perturba intreg confortul nostru.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *