Tot ce trebuie sa stim despre geamul termopan

Nu mai este o noutate faptul ca ferestrele de tip termopan au o calitate superioara, deoarece sunt prevazute cu doua randuri de sticla, intre care se introduce aer uscat. Prin aceasta tehnologie, ele sunt concepute pentru a pastra caldura, in orice locuinta.

Cele doua foi de sticla sunt lipite cu ajutorul unei baghete pe baza de aluminiu, dar si prin utilizarea unor sigilanti, ce se prezinta sub forma de membrana cauciucata.

Multe persoane tind sa creada ca intre randurile de sticla este vid, insa acest lucru este total eronat. Sub presiunea atmosferica din mediul exterior, acestea pur si simplu s-ar sparge, deci nu este o idee foarte buna.

Producatorii de geamuri termopan introduc in acel spatiu diferite tipuri de gaze rare, printre care se numara adesea kriptonul sau argonul. Principalul rol al acestora este acela de a asigura o eficienta cat mai mare, din punct de vedere energetic.

Atunci cand alegem un geam termopan, avem tendinta sa il selectam strict dupa latura estetica, insa acesta nu este cel mai relevant criteriu.

Exista cateva aspecte mult mai importante, printre care amintim coeficientul de umbrire, izolarea termica, izolarea fonica, dar si nivelul de absorbtie sau reflexie al luminii.

Sa nu uitam ca deschidem zilnic geamurile pentru a aerisiri camerele, deci acestea trebuie sa aiba sisteme de deschidere cat mai eficiente, pentru a nu se uza cu usurinta, ca urmare a folosirii frecvente.

Punctele mobile ale ferestrelor sunt piese foarte importante, deoarece de ele depinde in mod direct buna functionare a acestora.

Anual, este indicat sa verificam starea balamalelor, iar daca necesita sa fie gresate cu o substanta specifica, atunci putem sa facem acest lucru chiar noi, acasa.

In acest mod, geamul nu va scartai ori de cate ori il deschidem si isi va pastra proprietatile, cat mai multi ani.

De asemenea, mentenanta profilelor nu se va face cu substante abrazive, ci doar cu anumite produse special concepute pentru igienizarea lor.

Nu ne putem imagina cum ar arata camera noastra fara un geam mare, prin care sa patrunda razele soarelui, in fiecare dimineata.

Ferestrele sunt de nelipsit in orice spatiu personal, deoarece ne confera o lumina naturala, care ne binedispune, zilnic.

Dispersia uniforma a luminii este caracteristica de baza a oricarui geam termopan, ceea ce nu poate decat sa ne bucure.

Pentru a ne bucura de toate beneficiile pe care termopanele le ofera, este necesar ca acestea sa fie montate de catre un specialist in domeniu.

Desi avem tendinta sa credem ca este o operatiune pe care am putea sa o facem chiar noi, in realitate, lucrurile sunt destul de diferite. Nu avem cunostintele, experienta si nici aparatura necesara in acest demers, deci cel mai bine este sa colaboram cu o firma de specialitate.

Avand in vedere cele spuse, vedem ca geamurile termopan sunt utile, in orice situatie, acasa sau la locul de munca. Indiferent de specificul unei cladiri, aceste produse se integreaza foarte usor in decor, fiind calitative si avand o mare eficienta, din punct de vedere al izolarii termice si fonice.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *