Anvelopele second hand de vara si utilitatea lor

Multe persoane nu fac deosebire intre anvelopele de iarna si cele de vara, insa in realitate, chiar si producatorii atesta o serie de diferente majore.

Exista doua proprietati definitorii pentru modelele de vara, iar aici ne referim atat la imbunatatirea considerabila a performantei dinamice, cat si la rigiditate.

Practic, anvelopele utilizate in sezonul cald prezinta o stabilitate mai mare, cand vine vorba de viraje.

Confortul acustic, flexibilitatea si elasticitatea sunt doar cateva din avantajele pe care le prezinta anvelopele second hand vara.

Fie ca  vorbim despre conducerea pe un drum anevoios de tara, pe autostrada sau chiar si in zonele montane, nu vom intampina nici un fel de disconfort, ci din contra.

Putem sa utilizam anvelopele de vara pe parcursul mai multor sezoane, datorita faptului ca nu se uzeaza cu usurinta si isi pastreaza beneficiile.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca anvelopele de vara sunt fabricate in asa fel incat sa se utilizeze la temperaturi pozitive.

Cand temperaturile scad mai mult de 7 grade, atunci trebuie sa inlocuim anvelopele de vara cu cele de iarna.

Daca urmeaza sa achizitionam un nou set de anvelope, atunci ar trebui sa ne preocupe in mod direct structura, blocurile de rulare, rezistenta la acvaplanare, precum si modelul.

Multi utilizatori nu acorda mare atentie anvelopelor de vara, deoarece considera ca toate modelele sunt potrivite si vor functiona perfect, ca urmare a vremii blande din lunile de vara.

Aceasta gandire este destul de gresita, deoarece temperaturile crescute, praful si precipitatiie pot sa uzeze in timp pneurile si sa ingreuneze condusul masinii.

Anvelopele second hand vara ar trebui sa fie mult mai rigide decat cele de iarna, deoarece cauciucul se inmoaie uneori, cand soseaua este foarte incinsa.

Banda de rulare este mai putin adanca, ceea ce este absolut normal, pentru ca nu exista polei vara si nu avem nevoie de proprietati antiaderente marcante, ca in sezonul rece.

Desi cauciucurile de vara nu sunt deloc stabile la temperaturi negative, ele rezista foarte bine cand  vine vorba de canicula.

Exista 3 mari categorii de anvelope de vara, in functie de viteza cu care circulam adesea, atunci cand conducem.

Vorbim despre anvelope pentru viteza medie, ideale atunci cand suntem in marile orase si petrecem destul de mult timp in trafic, ce au un profil de 60%.

Urmatoarea categorie este reprezentata de anvelopele utilizate cand conducem cu o viteza mare, cu profilul de pana in 55%.

Iar pentru pasionatii de off-road, se recomanda anvelopele cu o banda de rulare cat mai adanca, ce sunt inscriptionate cu litera C sau LT.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *