Covoarele moderne, de nelipsit in orice locuinta

Desi avem tendinta sa credem ca un covor este o piesa decorativa mai putin importanta, observam mai apoi ca acesta este punctul central din orice spatiu.

In orice camera am pasi, prima data ne atrage atentia nuanta si textura covorului, de aceea, trebuie sa acordam atentie atunci cand urmeaza achizitionam un astfel de accesoriu pentru casa noastra.

In primul rand, ar trebui sa avem in vedere dimensiunile camerei unde urmeaza a fi amplasat. Stim deja ca un covor prea mare intr-un spatiu redus creaza acea impresie de supraaglomerare, deci nu reprezinta cea mai buna varianta.

Covoarele moderne au un impact in fiecare incapere, conturand design-ul interior si dand acea senzatie de “acasa”.

Indiferent de stilul adoptat, observam ca exista variante care sa se incadreze cu succes in atmosfera creata. Fie ca vorbim despre o camera decorata in stil rustic, elegant sau modern, vom gasi in magazinele de specialitate materialele si culorile mult dorite.

Pe langa rolul decorativ, observam ca un covor are si rol de protectie asupra pardoselii, de aceea, se va amplasa in zonele din casa cel mai des frecventate.

Ba mai mult, in zilele reci, covorul ne va da o senzatie de confort, ori de cate ori pasim pe el, comparativ cu parchetul rece.

Si pentru camera copiilor, observam cat de important este covorul, mai ales ca el devine un loc unde cei mici se pot juca cu jucariile lor preferate, fara a resimti o senzatie de frig. Ba mai mult, covorul este moale si pufos, deci in cazul in care acestia cad, nu se vor lovi.

Covoarele au o mare utilitate, fiind folosite inca din cele mai vechi timpuri, ba mai mult, reprezinta o idee de cadou. La evenimente precum nunta sau cand se achizitioneaza un nou imobil, rudele au obiceiul de a oferi celor tineri o astfel de piesa, tocmai pentru ca este practica, in orice locuinta.

In ceea ce priveste forma covoarelor moderne, observam ca exista mai multe tipuri: ovale, dreptunghiulare, patrate, dar si cu anumite forme, spre exemplu, in forma de floare.

Materialul din care un produs este fabricat este foarte important, de acesta depinzand in mod direct si calitatea. Covoarele pot fi confectionate fie din fibre naturale, fie din fibre sintetice, dupa caz.

Fibrele naturale pot fi din lana, bumbac, bambus sau in, fiind recomandate datorita proprietatilor hipoalergenice, precum si rezistentei mari in timp, fara a se deteriora cu usurinta.

Fibrele sintetice sunt avantajoase din punct de vedere al pretului de achizitionare, iar din aceasta categorie amintim poliesterul, poliamida sau polipropilena.

Pentru a ne bucura de frumusetea covoarelor o perioada de timp cat mai indelungata, trebuie sa avem grija cum le intretinem.

In primul rand, trebuie sa asezam covorul pe o pardoseala uscata, deoarece umezeala nu face altceva decat sa favorizeze aparitia mucegaiului.

Pentru curatarea eventualelor pete, se vor folosi solutii speciale ce nu afecteaza tesatura si nuantele, altfel rezultatul obtinut nu va fi pe placul nostru.

Prin urmare, in fiecare casa se regaseste cel putin un covor, ceea ce inseamna ca vorbim de piese utile, ce completeaza cu succes decorul.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *