De ce sa folosesti o semanatoare legume?

Daca ai o gradina mai mare sau un teren pe care il folosesti special pentru cultivarea diverselor legume, cel mai probabil a devenit obositor sa plantezi de fiecare data legumele de unul singur. Nu intotdeauna reusesti sa le plantezi uniform, la distante egale, iar acest lucru iti poate da batai de cap. Dar, pentru fiecare problema exista si o solutie, iar acest caz nu face nicio exceptie. Daca te regasesti in randurile de mai sus, o posibila solutie pentru tine ar putea fi achizitionarea unei semanatoare legume, care sa te ajute sa iti plantezi toate semintele cat mai uniform si rapid.

Ce este o semanatoare legume si la ce ajuta?

Daca iti place sa iti cultivi propriile legume si te ocupi cu agricultura la scara mai mica, orice ajutor este binevenit, mai ales incat cel mai probabil faci asta de unul singur. Un instrument care te poate ajuta foarte mult este semanatoarea manuala. Exista mai multe tipuri de astfel de semanatoare, catalogate in functie de diverse aspecte. Unul dintre aceste aspecte, destul de important, este numarul de randuri pe care vreti sa lucrati simultan. Daca este vorba de un teren mai mare, este normal ca timpul necesar pentru plantarea tuturor legumelor sa creasca. Daca vrem sa evitam acest lucru, este indicat sa cumparam o semanatoare de legume pe minim doua randuri. Astfel, timpul necesar semanarii se va injumatati.

Un alt aspect este tipul de legume pe care va doriti sa il plantati. Acest lucru este important intrucat trebuie sa stiti dinainte daca semintele vor incapea in semanatoare. Vestea buna este ca majoritatea semintelor de legume sunt de dimensiuni foarte mici, asa ca nu veti intampina prea multe probleme in acest sens. Dar, este indicat totusi sa verificati descrierea produsului inainte de achizite, pentru a va asigura ca tipul de legume pe care urmeaza sa il plantati se incadreaza in specificatiile lui. Astfel, veti evita posibilele neplaceri si veti cumpara produsul de care aveti nevoie.

Cand alegeti tipul de semanatoare, trebuie sa luati in calcul si adancimea si distanta dintre randuri. Luand in considerare ca semanatoarele manuale sunt gandite in mare parte pentru a fi impinse de catre utilizatori, acestea au o greutate redusa. Asadar, adancimile de semanare nu vor depasi 5 centimetri. De aceea, daca lucrati cu seminte care necesita plantarea la o adancime mai mare, va trebui sa va reorientati si catre alte dispozitive.

Modul de utilizare al acestor semanatoare este cat se poate de simplu: prin impingere. Dupa ce puneti semintele in locul special destinat, nu va ramane decat sa impingeti semanatoarea in linie dreapta. Datorita faptului ca dispozitivul de dispersie al semintelor este cuplat la roti, semanatoarea va elimina automat semintele in timp ce este in miscare.. Acestea sunt gandite in asa fel incat sa nu necesite foarte mult efort din partea utilizatorului ci, din contra, sa-i usureze munca pe cat posibil.

In concluzie, iti poti usura semnificativ munca daca alegi ustensilele corespunzatoare. Daca ai un teren pe care iti doresti sa plantezi diverse legume, dar ai obosit sa faci acest lucru manual, exista si astfel de metode care pot sa iti faca viata mai usoara. Trebuie doar sa iei in considerare suprafata pe care urmeaza sa plantezi, astfel incat sa alegi cea mai buna semanatoare legume in functie de nevoile tale.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *