Cele mai atractive carti de aventura pentru copii

Fiecare copil crede intr-o forta magica ce ii va schimba viata, o forta atotcuprinzatoare si atotstiutoare care il va ajuta sa isi formeze propriile sale conceptii despre viata. Totul depinde de noi, insa, sa il ajutam sa constientizeze ca aceasta forta binefacatoare salasluieste inauntrul lui.

Copiii iubesc cartile de aventura, cartile de colorat, jocurile distractive, educative, culorile. Copiii iubesc sa invete lucruri noi prin aceste metode care sa le stimuleze creativitatea si atentia in mod constant. De noi depinde insa sa le oferim cat mai multi astfel de stimuli pentru a-i determina sa aprofundeze. Sa afle cat mai multe lucruri despre ceea ce ii intereseaza.

Un prim pas in acest demers este sa il intrigi cu diverse carti de aventura pentru copii si sa-i activezi apetitul pentru citit. Cu siguranta se va simti imediat atras de personaje si de actiune.

Cum participa activ un parinte in dezvoltarea apetitului pentru lectura a copilului sau?

Ajuta-ti copilul sa vizualizeze. Sa vada actiunea in mintea sa la fel cum vede desenele animate. Sa il creeze pe personajul sau preferat dupa propria imaginatie, iar, apoi, il poti indruma sa-l deseneze. Sa capete o forma cat mai exacta eroul lui din cartea de aventura.

Invata-l ce este suspansul. Fie ca-i citesti seara, inainte de culcare, sau ziua in amiaza mare, ajuta-l sa descopere placerea, dar si intriga create de suspans. Cu siguranta ca va insista sa afle chiar atunci ce se intampla (si cel mai probabil o sa-i cedezi tentatiei de a-i citi in continuare), insa cel mai bine este sa-l inveti ca trebuie sa aiba o vointa puternica. Sa isi puna intrebari, sa fie curios, sa anticipeze continuarea actiunii sau chiar finalul, sa gaseasca diverse solutii pentru personajele aflate in situatii dificile.

Pune-i intrebari in legatura cu personajele si cu modul lor in care actioneaza: tu ce ai fi facut daca erai printul? Tu ce ai fi facut daca erai broscuta? Care crezi ca este finalul? De ce?

Acorda-ti si tie timp, dar si copilului tau pentru a reflecta asupra deciziilor luate de personaje si ajuta-l sa-si exprime propria lui parere. Poate ca nu este de acord cu felul in care au decurs lucrurile, poate ar fi reactionat diferit. Poate chiar are el intrebari legat de ceva ce nu a inteles. Lectura nu trebuie sa fie parcursa in continuare fara sa te asiguri ca nu este totul inteles.

De fiecare data, creeaza o atmosfera placuta lecturii. De cele mai multe ori, timpul potrivit pentru aceasta este seara, inainte de culcare, pentru ca are un efect de adormire asupra copiilor. Este cea mai buna metoda la care poti apela pentru a adormi cat mai bine copilasul tau. Lasa doar o lumina difuza, inveleste-l si cand ai senzatia ca se apropie de starea de adormire, citeste-i soptit, dar nu te opri. Cand a adormit de-a binelea te poti opri. Si astfel, copilasul va continua in vis actiunea cartii, alaturi de personajele sale preferate.

Este foarte importanta lectura pentru un copilas. Aceasta este etapa sa de formare, de cercetare si de experimentare, iar cartile ii vor oferi cele mai bune raspunsuri.

Asadar, achizitioneaza si tu carti de aventura pentru copii si citeste-i copilasului tau despre personajele sale preferate si despre cum fac fata celor mai aprige provocari. De asemenea,  prin intermediul unei astfel de carti, micul cercetator poate invata cum sa citeasca si cum sa distinga ce este bine de ceea ce este rau, avand si un rol educativ.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *