Informatii despre certificari ISO

Standardul este un document, stabilit prin consens si aprobat de un organism recunoscut care asigura pentru uz repetat si comun, linii directoare, reguli sau caracteristici pentru activitati sau rezultatele activitatilor, cu scopul de a obtine un grad optim intr-un context.

Standardele pot avea putine paragrafe sau cateva sute de pagini. Sunt scrise de expertii care au cunostinte si experienta intr-un domeniu si care sunt organizati in comitete.

Standardele sunt voluntare deoarece ele functioneaza ca niste ghiduri. Totusi, aceste standarde devin obligatorii in momentul in care acestea sunt incorportate intr-un contract de afaceri sau in anumite reglementari.

Certificarea implica conformitatea sistemelor de management cu standarde de referinta si nu implica deloc satisfacerea legilor in vigoare, a caror implementare e resposansabilitatea exclusiva a organizatiei. Totusi aceste standarde de management solicita organizatiei sa satisfaca cerintele legale si de reglementare care se pot aplica in cadrul sistemului de management.

Afla cat mai multe informatii cu privire la certificari ISO si ia cele mai bune decizii pentru organizatia ta, astfel incat sa te bucuri de rezultate pe masura asteptarilor tale!

Intelegerea, identificarea si coordonarea unui sistem de procese care se desfasoara pentru obiectivele date in conformitate cu unul dintre standardele recunoscute pe plan international inseamna sistemul de management. Standardele de cerinte de management cer ca firma ta sa descrie intr-un simplu document modul in care e organizat sistemul de management. Acesta contine proceduri interne si instructiuni de lucru.

ISO vine de la abrevierea pentru Organizatia Internationala de Standardizare care are un sediu in Geneva. Organizatia aceasta emite standardele internationale numite generic ISO (certificari ISO).

Afla care sunt motivatiile care determina implementarea si certificarea in conformitate cu standardul ISO:

  • Obtinerea unei cote de piata mult mai bune s imbunatatirea imaginii organizatiei tale;
  • Cerinta pentru castigarea unui client foarte important;
  • Competitorii care detin un astfel de certificat il folosesc drept un avantaj competitiv;
  • Cerinta obligatorie pentru contractele publice;
  • Implementarea unor procese de sistem in cadrul companiei este transparenta si stabila
  • Reducerea nevoii de interventie operativa de rezolvare a problemelor;
  • Definirea competentelor si a resposanbilitatilor in cadrul companiei;
  • Prevenirea pierderilor financiare;
  • Cresterea valorii organizatiei.

Certificatele se pot emite de un organism de certificare pe o perioada limitata, de obicei pentru 3 ani. Pentru pastrarea validitatii acestui certificat pe perioada de 3 ani, se va realiza periodic un audit. Daca sunt identificate unele abateri esentiale de la cerintele unui standard, se poate aplica o masura extrema de retragere a certificatului. Aceasta situatie este destul de rara, in cazuri de exceptie. Astfel, atunci cand o companie doreste sa implementeze si sa respecte un standard ISO, decizia aceasta reprezinta un angajament voluntar pentru o imbunatatire continua dar si pentru dezvoltare.

Acreditarea confera credibilitate si valoare certificarii. Certificatul acreditat reprezinta de cele mai multe ori singurul tip acceptat in cadrul unor licitatii.

Bazeaza-te intotdeauna pe servicii de inalta calitate si nu vei avea parte de nicio surpriza neplacuta. Important este sa urmaresti raportul calitate-pret. Acesta trebuie sa fie unul echilibrat, astfel incat sa economisesti in acelasi timp!

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *