Spalatul covoarelor, igienizarea sau infrumusetarea lor poate ca va dau batai de cap uneori, insa trebuie sa apelam la indepartarea petelor sau a alergenilor, prin mai multe metode traditionale sau moderne. Majoritatea spalatoriilor de covoare din Bucuresti, sunt de acord cu ideea ca, este adevarat ca toate covoarele spalate des, sunt mult mai placute vizual, mult mai igienice si chiar rezista mai mult in timp. Un studiu vine in sprijinul unei alte conceptii si anume: spalarea covoarelor cu apa decat prin spalarea chimica.
Experienta producatorilor, a demonstrat acest lucru si drept dovada suplimentara exista si curatatorii chimice importante din Bucuresti care au evitat, ba chiar au renuntat sa mai spele chimic, apeland la apa, nu la chimicale. Spalarea covoarelor, se face cu utilaje profesionale, pe baza de apa si detergenti special creati pentru asta, pe baza de perii si jet de apa, pentru o spalare in profunzime. Inainte de a fi spalat si udat, covorul trece printr-un proces de desprafuire initiala, dupa care urmeaza etapa de inmuiere a acestuia. Dupa spalarea propriu-zisa urmeaza etapa limpezirii cu apa foarte multa, unde are loc verificarea de pete rezistente si daca este cazul tratarea / spalarea acestora. Urmatoarea etapa este reprezentata de clatirea si stoarcerea lor, intr-o centrifuga speciala.
Daca va plac foarte mult animalele si le tineti in casa, sunt sanse mari ca mai devreme sau mai tarziu sa se intample unele accidente sau situatii care daca nu sunt tratate imediat, exista riscul ca aceastea sa nu mai dispara niciodata in totalitate si chiar sa dauneze asupra igienei. Producatorii spun din experienta a mii de covoare cu miros nespecific, pe care ei le primesc in fiecare zi. De exemplu: materiile fecale ale animalelor, imprimate in covoare, se pot scoate In proportie de 90%, daca sunt scoase curand.
Secretul este reprezentat de multa apa, adaugand clatirea puternica si solutiile speciale de spalare. Un rezultat pozitiv depinde foarte mult de tipul covorului (lana sau sintetic). In mod normal, nici nu ies culorile din covorul spalat si acestea nici nu intra la apa. Mereu pot exista situatii neprevazute. Este nevoie de o atentie deosebita in privinta covoarelor de lana, unde etapele procesului de spalare sunt foarte, foarte rapide, astfel incat, apa nu are timp sa dizolve pigmentul de culoare din covoare, acestea fiind clatite si centrifugate imediat dupa spalare. Detergentul folosit pentru spalarea si curatarea covoarelor, este unul special, care nu ataca pigmentii, iar apa folosita este rece.
Cazurile in care au iesit culorile din covor au fost foarte rare. In ceea ce priveste intrarea covoarelor la apa poate exista un gen de covor care are un anumit tip de urzeala / captuseala, care la mai multe spalari, intra la apa. Producatorii de covoare, stiu sa le identifice si sa transmita din timp care sunt riscurile spalarii cu apa, ale acestora. Se pot spala aproape toate tipurile de covoare, cu cateva exceptii care sunt transmise oricui, inainte de spalare.
Se spala covoare de :
- Lana
- Persane
- Tesute manual
- Covoare de copii
- Se spala mochete
- Covoare din fibre sintetice
- Covoare din fibra acrilica
- Covoare din nailon
- Covoare din polipropilena
- Covoare de matase, covoare din vascoza, covoare din iuta, covoare bumbac si carpete.
Spalatoriile de covoare din Bucuresti sunt foarte cautate si avem nevoie cu totii de ele.
Leave a Reply