Tot ce trebuie sa stii despre tratare scolioza sector 4

Ce este scolioza?

Scolioza este acea boala de care auzim tot mai des si despre care se crede ca este o boala a oaselor. Nu este chiar asa. In primul rand este o boala a tuturor varstelor si este o afectiune a coloanei, deci nu este chiar o boala a oaselor, ci a vertebrelor. Mai exact, unii oameni au coloana vertebrala stramba. De obicei sta intr-o pozitie serpuita de-a stanga sau de-a dreapta liniei de mijloc a spatelui, adica locul unde trebuia sa fie de drept. Devierea coloanei este datorata unei vertebre care se roteste din pozitia normala si afecteaz intreaga coloana care are forma unei spirale.

Desi nu este vizibila inca de la inceput, scolioza se agraveaza in timp si apar durerile de spate care uneori degenereaza si ajung sa impedice pacientul sa respire. Scolioza trebuie tratata inca de cand apare, de obicei din copilarie pentru a nu ajunge intr-un stadiu avansat. Foarte importante sunt exercitiile de tratare a scoliozei in sectorul 4 in Bucuresti.

Care sunt cauzele scoliozei?

Terapia-SchrothScolioza este o boala care inseamna curbarea coloanei vertebrale in partea laterala. Zonele cele mai afectate sunt: zona toracica – scolioza toracica si partea interioara a spatelui – scolioza lombara. Motivele pentru care coloana isi schimba forma nu sunt in totalitate cunoscute, dar cele mai intalnite sunt paralizia cerebrala, distrofia musculara si spina bifida.

Cauze mai putin intalnite: conditii neuro-musculare, scolioza congenitala, gene specifice, lungimea picioarelor, scolioza sindromica. O cauza la care nu ne-am gandi este chiar postura nepotrivita pe care o avem la birou, zi de zi sau modul in care purtam ghiozdanul. Lucruri minore ca statul “cocosat” ne poate afecta pe termen nelimitat.

Efecte ale scoliozei?

Scolioza ofera dureri greu de indurat persoanelor afectate, disturgandu-le calitatea somnului, modul in care respira, capacitatea de a face sport si chiar de a avea o viata normala.

Simptomele scoliozei?

Scolioza se poate observa cu usurinta datorita pozitiei pacientului deoarece pe masura ce coloana creste va impinge umerii si soldurile din aliniere. De cele mai multe ori in fazele incipiente nu se observa, dar in timp va oferi dureri de spate care dau de gandit. O slabiciune, amorteala sau durere la nivelul picioarelor sunt tot semne ale scoliozei. De asemenea, persoana afectata va avea o senzatie de oboseala dupa perioade lungi de sedere sau de stat in picioare. Tratarea scoliozei in sectorul 4 in Bucuresti este posibila si la un prim control scolioza este descoperita.

Cum se descopera scolioza?

Scolioza poate fi observata de orice membru al familiei, profesor care vede o curbura ciudata a coloanei vertebrale. Diagnosticul este pus de un medic pediatru in cazul copiilor si de un medic specialist in cazul adultilor dupa ce a fost efectuata o radiografie pentru a confirma forma incorecta a coloanei vertebrale.

Cum se face tratarea scoliozei in sector 4?

Scolioza se va trata in functie de gravitate. Astfel vom avea:

  1. Gimnastica medicala pentru o curbura de pana la 30 grade.
  2. Kinetoterapie si corset de la 30-50 grade.
  3. Interventie chirurgicala pentru curburile mai mari de 50 grade.

In functie de modalitatea de tratare scoliozele sunt de doua feluri: structurale si nestructurale.

Scoliozele structurale necesita o interventie chirurgicala cel putin, pe cand cele nstructurale nu necesita o astfel de interventie si se trateaza prin kinetoterapie. Pe langa kinetoterapie tratarea scoliozei in sector 4 cuprinde control de spcialitate odata la 4 luni, corset care sa tina afectiunea in acelasi stadiu, gimnastica medicala periodic, fizioterapie si tratament medicamentos.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *