Detalii despre activitatea unui medic nutritionist din Iasi

Un medic nutritionist isi desfasoara activitatea pe baza unor cunostinte de nutritie si metabolism.

De cele mai multe ori, vizitam un medic nutritionist in momentul in care ne cofruntam cu probleme legate de greutatea corporala.

Obezitatea este o boala cu consecinte foarte grave. Cauzele acesteia sunt reduse la dezechilibrul intre aportul si consumul de energie de-a lungul unei perioade de timp. Dupa abuzul alimentar, sedentarismul, adica lipsa de exercitii fizice, este a doua mare cauza a obezitatii.

Trebuie sa admitem ca exista o predispozitie la obezitate. Nu intotdeauna este vorba despre ereditatea genetica, ci despre aceleasi obiceiuri alimentare.

Un medic nutritionist din Iasi va poate ajuta sa tratati obezitatea. Un tratament are sanse de reusita doar daca este facut sub supravegherea medicului. Cura de slabire nu consta infometare, ci in cosnumarea unui anumit mod de alimente.

Este obligatoriu obiceiul de a lua 3-4 mese pe zi. Starea de foame creeaza in organism anumite conditii metabolice favorabile tocmai sintezei si depunerii de grasime.

nutritionistPe de alta parte, mancand prea rar, ajungeti sa aveti o pofta de mancare exagerata si sa depasiti cantitatile pe care le-ati fi consumat in 2 mese. Se vor evita dulciurile, zaharul poate fi inlocuit cu zaharina. Consumul de fainoase nu trebuie sa depaseasca 2-3 felii de paine pe zi. Uleiul de floarea soarelui poate fi inlocuit cu ulei de masline.

Medicamentele de slabit sunt interzise deoarece actioneaza asupra controlului nervos al apetitului si dau o stare de neliniste si chiar insomnii. Ele pot duce si la cresterea tensiunii arteriale si deshidratarea ogranismului.

Multe persoane obisnuiesc sa dea vina pe functia glandelor endocrine pentru cresterile in greutate. Nu exista insa glanda cu secretie interna a carei functie sa poata ingrasa individul mentinut la o ratie calorica redusa.

Obezitatea afecteaza organismul. Analiza sangelui la obezi arata o concentratie a zaharului crescuta.

Exista riscul aparitiei diabetului si a bolilor cardiovasculare. Combaterea obezitatii reduce riscul arterosclerozei si infarctului de miocard. Se amelioreaza capacitatea de munca si se prelungeste varsta maturitatii active. Respectarea normelor de viata si alimentatie precum si a unor indicatii suplimentare, pe care doar un medic nutritionist din Iasi poate sa le precizeze, in raport cu particularitatile fiecarui caz in parte, constituie premisele prevenirii si combaterii rationale a obezitatii.

Din nefericire, obezitatea apare tot mai des si la copii. Parintii stimuleaza si rasplatesc copii pentru rezultatele scolare cu diferitele dulciuri. Abuzul de dulciuri este un factor predominant in aparitia obezitatii infantile.

Apetitul acestor copii trebuie pus de acord cu nevoile lor energetice, pentru se mentine in limitele de greutate normale in raport cu varsta.

Abuzul alimentar nu trebuie sa fie foarte mare. Este suficienta depasirea perseverenta a consumului zilnic de alimente cu 200 de calorii, ca intr-o luna individul respectiv sa adauge 1 kg de tesut gras.

Concluzionand, pentru a adopta un regim alimentar personalizat in functie de fiecare individ in parte, alegeti cu incredere serviciile unui medic nutritionist din Iasi iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *