Clinica de cardiologie pediatrica din Iasi

Cardiologia pediatrica are ca domeniu de activitare bolile cardiovasculare infantile.

Printre simptomele posibile la un copil purtator al unei boli de inima innascute sunt suflurile, dezvoltarea fizica insuficienta si cianozarea fetei si extremitatilor, fie continua, fie dupa efort (la supt, cand plange sau la joaca). Uneori acesti copii sunt apatici, frigurosi, obosesc foarte usor, respira mai greu si adesea fac crize de asfixie. Indiferent de natura anomaliei este necesar un control medical foarte amanuntit. Copilul bolnav va fi controlat lunar in primii 2 ani de viata, apoi la 6 luni, dupa operatie chirurgul si cardiologul vor aprecia frecventa controalelor periodice.

Exceptand rarele cazuri de defecte innascute familiale-ereditare, trebuie sa avem in vedere influenta daunatoare a unor factori asupra mamei, in primele 2-3 luni de sarcina.

Clinica de cardiologie pediatrica din Iasi este specializata in lucrul cu copiii,facand din orice consultatie o experienta placuta.

Factorii care afecteaza dezvoltarea intrauterina sunt bolile infectioase si transmisibile, in special rubeola, abuzul de medicamente(tranchilizante), carentele alimentare(avitaminozele), starile nervoase si emotionale, unele traumatisme, anomaliile uterine, tulburarile ovariene, proasta nutritie a fatului, iradierile sau substantele radioactive. A feri femeia gravida de acesti factori inseamna a reduce riscul nasterii unor copii cu defecte innascute cardio-vasculare.

Dintre toate afectiunile reumatice, numai reumatismul cardio-articular determina la copii si tineri leziuni cardiace.

Agentul patogen al infectiei reumatice este streptococul hemolitic, un microb prezent in amigdalele inflamate. Maximul de sensibilitate il intalnim la copii intre 4 si 14 ani. Dupa 14 ani, capacitatea de aparare a organismului este mai puternica.

La inceput, inima bolnava poate sa nu manifeste nici o tulburare. Mai tarziu, dupa ce fenomenele articulare cedeaza, incep sa apara semnele bolii de inima.

Infectia reumatica fixata pe inima poate afecta intregul organ, sau doar parti componente. Dupa localizare, se vorbeste despre endocardita, miocardita sau pancardita.

cardiologie iasiProcesul reumatic, fixandu-se pe endocard, lezeaza unul din aparatele valvulare. Dupa cicatrizarea acestor leziuni valvulele raman mutilate.

Clinica de cardiologie pediatrica din Iasi poate depista o afectiune inainte ca aceasta sa evolueze negativ.

Leziunile reumatice distrug valvulele si in acest caz vorbim de insuficienta aortica, pulmonara si mitrala. Valvulele nu se mai inchid corect pentru a opri reintoarcerea sangelui, rezultand astfel o circulatie sangvina deficitara.

Facand sa creasca rezistenta organismului copiilor, prin expunerea la factori naturali(apa, aer), prin practicarea timpurie a sportului in aer liber, a excursiilor si a altor activitati de acest gen se limiteaza aparitia reumatismului cardiac la copii.

O alta boala cardiaca aparuta la copii este endocardita maligna. Trebuie suspectat de aceasta boala orice bolnav de inima care prezinta o stare febrila prelungita.

Este in interesul cardiacului, ca atunci cand temperatura depaseste constant 37 de grade, sa ceara sfatul medicului, pentru ca tratamentul este cu atat mai eficace cu cat este mai precoce.

Trebuie sa privim cu satisfactie progresele obtinute in domeniul medicinei, care au pus in slujba omului cele mai eficiente mijloace de tratament si de combatere a bolilor.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *