Alege un implant dentar in Iasi si bucura-te de rezultate calitative!

In timp ce aproximativ 90% din populatie crede ca implantul dentare doare, realitatea este cu totul si cu totul alta. Procedura de inserare a unui implant dentar este mult mai putin dureroasa decat devitalizarea a doi dinti invecinati dintelui lipsa, pentru a crea o punte. In timpul procedurii de insertie a implantului, se poate resimti un anumit disconfort.

stomatologDe fapt, procedura se executa sub anestezie (inhalosedare sau sedare generala IV asistata) asa incat este chiar mai putin dureroasa decat o normala extractie dentara.

Similar orcarei interventii chirurgicale, pacientii pot resimti ulterior un anumit disconfort, mai ales in timpul masticatiei. Aceasta senzatie se remediaza insa cu ajutorul analgezicelor, astfel incat durerea si orice alte complicatii pot fi tinute sub control.

In realitate, nu se trateaza prin implant dentar pacientii care nu au incheiat perioada de crestere a oaselor maxilare, cum ar fi baietii cu varsat cuprinsa intre 18-19 ani si fetele cu varsta cuprinsa intre 16 – 17 ani. Un implant dentar in Iasi te poate ajuta sa arati mult mai bine.  Nu exista o limita superioara, tratamentul prin implant fiind ideal si pentru pacientii inaintati in varsta, purtatori de proteze dentare mobile. Ceea ce este importat este varsta edentatiei, adica de cat timp lipseste dintele de pe arcada. Cu cat se intarzie mai mult inlocuirea dintelui lipsa, cu atat osul care ar putea primi implantul dentar se va atrofia. Dar chiar si in aceste cazuri exista solutii pentru a crea conditiile optime inserarii unui implant (Ex: aditia osoasa).

Din contra, implanturile dentare ofera un confort sporit pacientilor si senzatia este similara cu dintii naturali. Cu siguranta, functiile obisnuite precum masticatia, fonatia (vorbitul), estetica (aspectul) sunt indeplinite cu mai mare succes de catre un implant dentar, in comparatie, de exemplu, cu o proteza dentara mobila clasica. Alege un cabinet stomatologic in Iasi.

Implantul dentar este foarte bine tolerat de corpul uman, rata de respingere fiind aproape nula. Ca si in cazul altor interventii chirurgicale care presupun transplantarea unui corp strain, exista o posibilitate redusa ca organismul pacientului sa refuze implantul. Acest lucru insa, se poate intampla la mai putin de 1% din pacientii supusi unui astfel de tratament stomatologic. La ora actuala implanturile dentare sunt realizate din materiale biocompatibile (metale –  titan, zirconiu, tantal) care sunt foarte bine tolerate de corpul uman, nefiind percepute ca si corpuri straine.

Operatie de insertie a implantului dentar nu dureaza mai mult de 15-30 de minute. Trebuie, totusi, sa cunoasteti si sa acceptati faptul ca exista o perioada de asteptare, denumita osteointegrare, de circa 3-6 luni, perioada in care celulele osoase se ataseaza de suprafata implantului, osul maxilar si implantul dentar facand un bloc comun. In aceasta perioada, pacientii pot purta coroane temporare, iar asteptarea merita pentru ca in final, vor avea o dantura care arata si se simte natural si cu o durata de viata ridicata.

Implantul dentar este cea mai buna, naturala si durabila solutie existenta pentru inlocuirea dintilor lipsa. Mai mult, implanturile dentare au o durata de viata mult mai ridicata prin comparatie cu alte solutii stomatologice de inlocuire a dintilor lipsa, imbunatatind dictia si reproducand in proportie de circa 95% capacitatea naturala de a musca si a mesteca. Mai multe despre implant dentar versus proteza dentara.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *