Despre vopsire in camp electrostatic

Pulberea este de obicei depozitata intr-un container adiacent cabinei de vopsire. Apoi trece prin pistolul electrostatic, care la emisie incarca particulele determinand astfel depunerea pe piesa impamantata. Polimerizarea ulterioara si intarirea au loc intr-un cuptor. Pulberea care nu se depoziteaza pe piesa de lucru este colectata si refolosita.

Exista trei metode de a transporta pulberea din containerul de depozitare pana la pistol, toate trei folosind aerul drept mijloc de transport.

Principiul de baza este ca alimentarea cu pulbere sa fie controlata astfel incit sa curga catre pulverizator intr-un ritm constant, nu in valuri sau cu fluctuatii.  De obicei controlul independent al  pulberii si al volumului de aer asigura transportarea cantitatii adecvate.   Alimentarea cu pulbere ar trebui sa fie proiectata astfel incat presiunea descarcarii si viteza de alimentare a pistolului electrostatic sa fie mentinute chiar si la o anumita distanta de  pistol. Alege aceasta tehnica de vopsire in camp electrostatic si nu iti va parea rau.

Majoritatea containerelor sunt similare ca design – la baza au forma de con. Orificiul de iesire pentru pulbere variaza in diametru in functie de metoda folosita de tranzit a pulberii.

In sistemul de alimentare cu surub melcat, pulberea este alimentata in mod rasucit din container printr-un curent de aer prin care este preluata si transportata la pistol.  Aceasta metoda de livrare poate fi ajustata fin pentru a reda un flux de pulbere constant si reproductibil. Aceasta tehinica o depaseste pe cea prin suflare care poate fi experimentata cu alte forme de alimentare cu pulbere din pistol atunci cand pulverizarea reincepe dupa o perioada de oprire.

La fel ca si in celelalte metode, difuzorul de aer este activat doar cand este pornit mecanismul de declansare al pistolului.  De asemenea, o valva aditionala pentru controlul aerului  serveste la crearea de vibratii pentru cuva de pulbere pentru a elimina orice tendinta a pulberii de a se aduna in centru devenind insuficienta, sau de a nu ajunge in difuzorul de aer. Alege o vopsire in camp electrostatic si vei vedea cu adevarat avantajele oferite.

In a treia tehnica, pulberea dintr-un container cu baza plata poate fi fluidizata si transmisa la pulverizator prin folosirea unui vid creat . Un avantaj ar fi ca linia de conectare a alimentarii cu pulbere, de ex cea de la container si de la pistol, sa fie cat mai continua evitanduse astfel depunerile de pulbere, pentru ca se usureaza viteza de curatare a rutei pentru pulbere si schimbarea de la o culoare la alta.

2Generatorul de inalta tensiune, de obicei setat sa furnizeze tensiune variabila intre 30 si 100 kV, este in general situate foarte aproape de containerul de aprovizionare cu pulbere si echipamentul de pulverizare. Manerul pulverizatorului ar trebui sa aiba o suprafata totala de cel putin 20cm2 de metal sau orice alt material de rezistivitate joasa care este conectat la terminalul de impamantare. Cablul de inalta tensiune ar trebui sa includa un ecran metallic

cu impamantare protejat de un strat isolator. In cele mai multe cazuri, energia, alimentarea cu pudra si cablurile sunt cu toate incluse in acelasi strat de protectie.

Unele generatoare sunt proiectate ca sa ofere iesiri negative si/sau. Toate generatoarele ar trebui sa aiba inclus un dispozitiv de reglaj pentru supraincalzire in caz de defectiune. In caz ca se produce un scurt circuit in system, generatorul de inallta tensiune ar trebui sa se inchida imediat si aditional alarme vizuale sau auditive ar trebui sa indice ca ceva este in neregula.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *